Крим обрано пілотним проектом у програмі розвитку регіонів. Про це сказав перший віце-прем’єр-міністр України Андрій Клюєв під час відвідування автономії. За його словами, Президент України Віктор Янукович дав доручення розібратися з «найболючішими точками» у кожному регіоні країни.
Клюєв розповів, що в АРК особливу увагу буде приділено будівництву нових транспортних розв’язок, доріг, очисних споруд, приміського залізничного вокзалу в Сімферополі, а також питанням енергозабезпечення півострова, роботі промислових підприємств тощо.
«Ми визначимо разом з урядом Криму, яким підприємствам ми зобов’язані будемо допомогти з центрального рівня, яким — на місцевому рівні», — пояснив віце-прем’єр-міністр України. Він підкреслив, що для інвесторів, які вкладають кошти в економіку України, у тім числі й півострова, буде передбачено пільги. «Якщо ми не розв’яжемо всі ці питання, то так і буде Крим потихеньку жити, або потихеньку падатиме вниз. Але ми не хочемо, щоб перлина України була депресивним регіоном», — сказав Андрій Клюєв.