Під час зустрічі з Прем’єр-міністром України Миколою Азаровим голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк просив виділити області додатково 485 мільйонів гривень на ліквідацію наслідків повені 2008 року. 
Він запропонував урядовцям під час коригування цьогорічного держбюджету передбачити цільову субвенцію області для завершення робіт на об’єктах, включених до уточненого Генерального плану проведення ремонтних та відновлювальних робіт на приміщеннях та спорудах бюджетних установ, об’єктах життєзабезпечення населених пунктів, постраждалих внаслідок стихійного лиха. Водночас голова ОДА просив прем’єра підтримати цільову програму розвитку гірських територій з урахуванням усіх положень чинного Закону України «Про статус гірських населених пунктів в Україні». Оскільки, за його словами, в області донедавна не вщухали розмови про нібито намагання нового уряду скасувати «гірський закон».
На ліквідацію наслідків повені 2008 року області було виділено з державного бюджету 1206,4 мільйона гривень. 489,7 мільйона з них використали на проведення ремонтних і відновлювальних робіт на пошкоджених стихією об’єктах комунальної власності, 716,7 — витратили для надання допомоги потерпілим від повені. На 446 об’єктах роботи не розпочиналися взагалі. Саме на них передусім і потрібні додаткові кошти.