Батьків дворічної Олександри, яка торік померла від голоду, Олександра і Марію Зігмундів Тернопільський міськрайонний суд звинуватив у злісному невиконанні обов’язків з догляду за дитиною і засудив: батька — до п’яти років позбавлення волі, матір — до чотирьох. «Голос України» торік повідомляв про смерть дівчинки від постійного недоїдання. Дитина навіть була незареєстрована, хворіла, але її ніхто не показував лікарям.
До речі, це не перший випадок неналежного догляду за дітьми на Тернопільщині. Перед цим у місті Почаєві від голоду помер однорічний Ілля, а його братика і сестричок підгодовували сусіди. Батьки більше переймалися тим, де дістати оковиту, ніж доглядом за дітьми.
А нещодавно мало не стався ще один шокуючий випадок: батьки тримісячної Діани намагалися продати доньку за 15 тисяч гривень. На щастя, правоохоронці не дали їм цього зробити. Мати дівчинки має ще чотирьох дітей, яких покинула на Хмельниччині чоловікові. Сама із співмешканцем жила у селі Вікно Гусятинського району на Тернопільщині. Новонароджену доньку залишила у пологовому відділенні районної лікарні, мотивуючи тим, що не має коштів, щоб її ростити. Через якийсь час жінка нібито схаменулася і забрала доньку. Як з’ясувалося, не для того, аби її виховувати. Разом із співмешканцем вона знайшла купця для немовляти. Обоє підозрюваних затримані. Щодо них порушено кримінальну справу за ст.149, ч.3 Кримінального кодексу України ( торгівля людьми), а це від восьми до п’ятнадцяти років позбавлення волі. Триває розслідування.