Свою незгоду з діями кримської влади на окупованому Росією півострові висловив голова Бахчисарайської райдержадміністрації Ільмі Умєров.
Один із ключових членів Меджлісу кримськотатарського народу призначений головою РДА близько дев’яти років тому. До цього неодноразово обирався депутатом Верховної Ради Криму й був заступником спікера кримського парламенту.
Ільмі Умєров повідомив пресі, що рішення про необхідність своєї відставки він прийняв ще в березні, після окупації Криму Росією.
«Це моє власне рішення, яке визріло у мене давно, напевно, з часу референдуму, що я працювати не буду. Я до останнього вважав себе держслужбовцем України й неодноразово заявляв нинішній «владі» у Криму, що не визнаю її і так званий референдум про приєднання півострова до Росії», — повідомив Умєров.
Екс-глава райдержадміністрації розповів, що, будучи членом Меджлісу кримськотатарського народу, тепер має намір більше уваги приділити громадській роботі.
Ми вже писали, що міський голова Красноперекопська Тарас Філіпчук і секретар міськради Юрій Сироткін 24 липня подали у відставку. Наприкінці липня свою посаду залишив очільник Джанкоя Аркадій Зайдман. Ще раніше у відставку було відправлено міських головів Керчі Олега Осадчого і Євпаторії Андрія Даниленка.
Крим.