В Луцьку завершилась п’ята виставка-продаж «Книги Великої Волині». У ній взяли участь видавництва і книгорозповсюджувачі Києва, Волинської, Житомирської, Рівненської, Львівської, Хмельницької та Тернопільської областей, а також — з Білорусі. Акція організована облдержадміністрацією, облрадою та ВАТ «Волинська обласна друкарня».

Це було справжнє свято для волинських книголюбів. Виставка ще раз підтвердила, що книга залишається для українців духовним скарбом. Волинь — одна з тих областей, де органи виконавчої влади та місцевого самоврядування підтримують книговидавничу справу. В облдержадміністрації створено експертну раду, яка ухвалює рішення про фінансову допомогу на видання книг. У 2010 році на це в облбюджеті передбачено 650 тисяч гривень.
Торік в області видано 450 назв книг, 200 з них — видавництвом «Волинська книга» ВАТ «Волинська обласна друкарня». Переважна більшість — твори на історичну та краєзнавчу тематику, книги відомих волинських авторов, давніх і сучасних. Приємно, що це видавництво не лише друкує книги, а й дбає про їх розповсюдження, організувавши в області мережу спеціалізованих магазинів «Наша книга». Під час виставки його директор Дмитро Головенко вручив 26 кращим юним читачам бібліотек міста сертифікати на безплатне придбання книг на суму сто гривень.
 
Волинська область. 
На знімку: про те, що волинська влада не байдужа до книговидання, засвідчило майже двогодинне перебування на виставці голови облдержадміністрації Бориса Клімчука (на фото в центрі). 
Фото автора.