Перший національний відкриває «Телеакадемію»
Новий телевізійний сезон Перший національний канал відзначить запуском молодіжного проекту «Телеакадемія». Над його створенням працюватимуть студенти чотирьох столичних вишів. З 24 серпня щодня по буднях із пів на другу до пів на третю ночі вони демонструватимуть свої відеороботи. Найкращі сюжети стануть темою окремих програм.
— Завжди і всюди говориться про необхідність співпраці телебачення та студентів. Та й досі ніхто не вигадав оптимальної форми для такої роботи. Здебільшого студенти готують не дуже цікаві матеріали, які важко видавати в ефір. Але є й такі, що створюють сюжети, які валять з ніг будь-якого телеглядача, — зазначив під час презентації головний продюсер НТКУ Олексій Семенов. — У цьому проекті братимуть участь не тільки ведучі Першого національного телеканалу, а й усіх телеканалів України. Хочеться, щоб вони поділилися як мінімум своєю популярністю, а як максимум — досвідом і знаннями.
За його словами, кожний вуз матиме впродовж місяця свого куратора. Той відбере і сформує творчі групи, які потім долучаться до навчання на Першому національному. Після проходження практичного курсу студенти разом з керівником створюватимуть власні сюжети, нариси та есе. Уже відомо, що працювати зі студентами зголосилися телеведучий Савік Шустер та актор Богдан Ступка.
Щодня в ефірі Першого національного буде показано 30 студентських робіт. До речі, за кожним вишем закріплено окремий день тижня. Так, понеділок дістався студентам Київського національного університету культури і мистецтв, вівторок — Київському національному університету театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого, середа — Національному педагогічному університету імені М. П. Драгоманова, четвер — Київському національному університету імені Тараса Шевченка і, нарешті, п’ятниця — команді Першого національного каналу.
— Цей проект не тільки оригінальний, а й природний. Адже саме в молоді роки відбувається сплеск таланту, креативності. Проект приречений на успіх, навіть при тому, що транслюватиметься пізно вночі. Бачу два варіанти — його, зрештою, поставлять у прайм-тайм, або прайм-тайм зміститься на другу ночі, — зазначив віце-прем’єр-міністр України Володимир Семиноженко.
Він також додав, що уряд передбачив додаткове фінансування для цього та інших проектів Національної телекомпанії України. Перший транш — це 8 мільйонів доларів. Далі буде ще більше, пообіцяв урядовець.
Генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф при цьому уточнив, що планує спрямувати ці кошти не так на студентський проект, як на поліпшення технічної бази каналу. Також він запевнив, що така урядова підтримка не вплине на формат «Телеакадемії».
— Політичної цензури не буде, але в ефір подаватимуться тільки сюжети з перевіреними фактами, — зауважив він.