Участь в акції з пропаганди цього екологічно чистого способу пересування взяли місцеві працівники електротранспорту та колеги з сусідніх обласних центрів.
У Тернополі зуміли зберегти тролейбус марки «Шкода», якому виповнилося 30 років. На реставрацію машини витратили 45 тисяч гривень і нині тролейбус під номером 60 використовується як екскурсійний. Салон у ньому дерев’яний, прикрашений фотознімками старовинного Тернополя. Ретротролейбус часто замовляють для екскурсій та вечірок. Проїхалися у ньому й учасники «Покатушок». Вони також побували у тролейбусному депо, поспілкувалися з працівниками. Почули, що на нові машини у місцевому бюджеті коштів немає, а державна програма оновлення наземного електротранспорту другий рік не діє.
Між тим, з 1 червня система тролейбусного сполучення міста зазнає змін. Вирішено ліквідувати або об’єднати непопулярні маршрути, завдяки чому поповнити машинами найбільш завантажені. Незабаром городян «порадують» і новими тарифами на проїзд — підвищеними на 25 копійок.

Любов ЛЕВИЦЬКА.
Тернопільська область.