Міліція Донецької області оприлюднила подробиці кримінальної справи, порушеної за фактом дорожньо-транспортної пригоди в Ясинуватському районі, коли від отриманих під колесами автомобіля травм помер 22-річний мешканець селища Спартак Максим Іващенко. За словами заступника начальника відділу з розслідування ДТП слідчого управління обласної міліції Валентина Фірса, всі фігуранти справи встановлені та допитані, речові докази вилучено, а матеріали передано до прокуратури.
З’ясувалося, що авто «Деу Ланос», від якого потерпів хлопець, належить одній із київських фармацевтичних фірм. За кермом перебувала дівчина — регіональний представник фірми, а пасажиркою була ще одна жінка. Після наїзду на пішохода машина зупинилася. А от далі перебіг подій важко пояснити. Назустріч рухалося авто з чотирма працівниками міліції, які пригальмували біля місця ДТП. Подальшу логіку учасників важко збагнути. Замість того, щоб викликати ДАІ та «швидку», міліціонери запропонували відвезти потерпілого до лікарні — на той момент хлопець був живий. Валентин Фірс спростовує твердження родичів загиблого, начебто Максима возили в багажнику: «В багажнику була рекламна продукція, там слідів крові і плям бурого кольору не знайдено».
Дорогою до Донецька хлопець помер. Після чого міліціонери запанікували і вирішили позбутися тіла. Потерпілого кинули в районі села Піски Ясинуватського району. Там його і знайшли мешканці села. Автомобіль же слідство виявило захованим в одному із гаражних кооперативів Донецька.
Родичі та знайомі Максима обурені. Свідками пригоди на шосе стали приятелі хлопця.
Співробітники міліції, яких підозрюють у причетності до пригоди, за даними обласної міліції, перебувають у медичному закладі. З яким діагнозом, невідомо. Крім того, лікується травмована пасажирка «Деу Ланоса». Чому правоохоронці приховали і тіло потерпілого, і автомобіль, який збив пішохода, з’ясує слідство. В обласній міліції спростовують інформацію про те, нібито дівчата та міліціонери були знайомі раніше. «Співробітники написали рапорти, щоб звільнитись із органів за власним бажанням. Але керівництво наполягає, щоб вони були звільнені за дискредитацію органів внутрішніх справ», — повідомив начальник відділу зв’язків із громадськістю ГУМВС України в Донецькій області Ігор Дьомін.

Ліна КУЩ.