Величезна програма (своєрідний «день відкритих дверей») зібрала городян на львівському іподромі. Окрім показових спортивних змагань з конкуру, перед гостями іподрому виступили спортсмени місцевого кінно-спортивного клубу з шоу-програмою.
Усіх охочих дітей та дорослих безкоштовно катали на конях. Люди спілкувалися з інструкторами та доглядачами тварин, а найсміливіші годували коней яблуками та морквою. Львів’яни зізнавалися потім, що таке свято стало для них справжнім ковтком свіжого повітря і змусило на день забути про всі турботи.
«Ми прагнемо, щоб якомога більше людей відкрили для себе кінний спорт як вид відпочинку», — наголосив президент Федерації кінного спорту Львівщини Віктор Доскіч і пообіцяв подарувати чимало нових цікавих акцій городянам та гостям міста.
У межах проекту відбувся також пленер відомих львівських митців на кінну тематику, участь в якому взяли 15 художників та фотографів. А продовженням цієї акції стане виставка, яка відкриється 19 липня у Львівському палаці мистецтв. Вона продемонструє найкращі роботи «кінного пленеру» і стане підґрунтям для друкованого видання. Напередодні нового року 12 найвиразніших робіт увійдуть у кінний календар, що буде виданий стараннями організаторів пленеру.

Ірина ЄГОРОВА.