Позавчора була затримана рідна сестра народного депутата Андрія Парубія — Олена Парубій.

Ім`я Олени, начальника одного з відділів податкової інспекції у Сихівському районі Львова, пов’язують із інцидентом, що відбувся в приміщенні податкової. А там 18 травня відділом внутрішньої безпеки при ДПА у Львівській області спільно з працівниками міліції під час одержання хабара в розмірі 2000 доларів затримано працівників ДПІ у Сихівському районі. До того ж під час огляду в кабінеті одного з них правоохоронці виявили 14 тисяч гривень та 800 доларів. Матеріали скеровано в прокуратуру для вирішення питання щодо порушення кримінальної справи.
Так правоохоронні органи та відділ внутрішньої безпеки податкової відреагували на звернення приватного підприємця щодо вимагання працівниками ДПІ у Сихівському районі хабара.   Однак, як прокоментував батько Олени та Андрія, Володимир Парубій, його донька до цього інциденту не має жодного стосунку, міліція її не затримувала, а просто попросила бути присутньою, коли оглядався кабінет та громадський туалет, куди хабарники попросили покласти гроші, а саме за зливний бачок. Зараз Олена перебуває у Львівській лікарні швидкої допомоги з гіпертонічним кризом. Її стан батько пов’язує більше з хвилюваннями за долю брата, ніж за власну. Як відомо, Андрій Парубій виховував дітей сам, дружина загинула під час автокатастрофи, коли діти були ще маленькими. Андрій та Олена завжди були близькими і чим могли підтримували один одного.
Учора заступник глави адміністрації Президента Ганна Герман в ефірі 5-го каналу заявила, що Олену звільнили з-під варти.
«Я не знаю, з чим пов’язано затримання сестри Андрія Парубія, мені казали, що там якась кримінальна справа, але ми зробили все, щоб її випустили з-під арешту і щоб не було жодних підозр у тому, що десь є якісь намагання братові мстити сестрою», — сказала вона.
«Нехай правоохоронні органи з’ясовують, що там сталося, чи був там хабар, у якому її звинувачують, чи не був. Ми зробили все, щоб її випустили», — зазначила Г. Герман.
Сам депутат в інтерв’ю «Голосу України» називав затримання його сестри провокацією і репресією проти його родини з боку влади. Нагадаємо, минулого тижня проти нього та Юрія Гримчака порушили справу за події у Верховній Раді 27 квітня під час ратифікації угоди про перебування ЧФ РФ у Криму. «Інформація, що вона звинувачується в отриманні хабара, недостовірна», — заявив А. Парубій.
«В її кабінеті не знайшли жодних грошей. А ті кошти, про які говориться, лежали в громадському туалеті за сміттєвим бачком. Крім того, там не було жодних відбитків пальців її рук», — наголосив депутат і додав, що влада вдалася до таких дій, щоб залякати саме його. «Але це абсурдна ситуація». Крім того, він повідомив, що до сестри протягом восьми годин не пускали адвоката і чинили психологічний тиск. І тільки після того, як Олені стало погано, терміново викликали лікаря і під конвоєм УБОЗ відвезли до лікарні.
На момент здачі номера Олена, як повідомив Андрій Парубій, лежала під крапельницею. «Під дверима її палати пильнують двоє невідомих, які відмовляються представлятися. А увечері до сестри має завітати адвокат», — додав він. Народний депутат повідомив, що йому висловили підтримку всі представники опозиції.
Водночас Голова Верховної Ради Володимир Литвин на пленарному засіданні повідомив, що направить запит щодо затримання сестри депутата від «НУ—-НС» Андрія Парубія. «Від Верховної Ради я направлю відповідний запит, щоб Верховній Раді надали вичерпну інформацію з цього приводу. Після того вона буде доведена до вашого відома», — зазначив він, звертаючись до народного депутата.

Вл. інф.