Європейська партія України розраховує на те, що депутати обласних рад приєднаються до акції з пропаганди евроінтеграції й зможуть переконати Верховну Раду, Президента й Прем’єр-міністра в необхідності подати заявку на членство України в Євросоюзі. Про це заявив лідер партії, народний депутат Микола Катеринчук на вчорашній прес-конференції в агентстві «ЛігаБізнесІнформ».
Лідер партії стурбований останніми діями влади в питанні зовнішньополітичного курсу держави. Він нагадав, що в лютому поточного року Європарламент прийняв резолюцію, у якій є пункт про можливість Києва запросити членства в ЄС. «У відповідь на це першого березня Європейська народна партія України зареєструвала у Верховній Раді постанову №119 про подачу заявки на членство в ЄС. Другого квітня парламент не тільки не зміг розглянути цю постанову, але навіть внести її до порядку денного. Хоча євроінтеграційний комітет підтримав документ одноголосно. На сьогоднішній день ми не знаходимо взаєморозуміння в стінах Верховної Ради України щодо цієї постанови», — зазначив політик.
Таким чином, через позицію суспільства, сказав М. Катеринчук, ми будемо намагатися тиснути на владу для того, щоб це питання було вирішено. «Навіть якщо буде відповідь «ні», то це теж відповідь. Але про це повинно знати суспільство».

Вл. інф.