Кабінет Міністрів виділив Калушу, який має статус зони надзвичайної екологічної ситуації, 86 мільйонів гривень. Про це під час робочої поїздки на Прикарпаття повідомив міністр регіонального розвитку та будівництва Володимир Яцуба. 
Ця сума призначена лише «для початку робіт», зазначив міністр. Гроші виділені на першочергові заходи, зокрема, зупинення розвитку небезпечних процесів і безпеку людей, які проживають на цій території. «Відселення людей — це завдання №1 для місцевої влади», — наголосив Володимир Яцуба, виступаючи у Калуші на нараді з участю керівників обласної і міської влади, присвяченій проблемам цієї території. Нагадаємо, що відселенню підлягають майже 1300 родин міста і довколишніх сіл. Міська влада вже виділила землю під будівництво для переселенців нового мікрорайону.
Наступні транші коштів Кабмін виділить, коли буде вироблено «оптимальне й науково обґрунтоване рішення», що робити з Домбровським кар’єром, у якому знаходиться більше 20 мільйонів кубометрів розсолу, і із хвостосховищами. Володимир Яцуба та його перший заступник Анатолій Беркута разом із головою ОДА Михайлом Вишиванюком оглянули ці об’єкти, а також особливо небезпечну територію з карцевими утвореннями — проваллями, що поблизу приватних будинків калушан та мешканців довколишніх сіл. Наразі їх налічується 15, але, за словами фахівців, може бути до сотні. Вислухавши низку пропозицій науковців, серед яких були і фахівці геологорозвідки з Луганська та Києва, міністр наголосив: «Важливо знайти наукове рішення по хвостосховищах; необхідно віднайти попередню документацію, поспілкуватися із проектантами, місцевими геологами, спеціалістами, які постійно займалися цією проблемою».
Володимир Яцуба повідомив, що ініціюватиме проведення ще однієї наради з калуського питання — за участю науковців Академії наук, Мінрегіонбуду, Мінпромполітики, МНС та під егідою віце-прем’єра. А голова ОДА Михайло Вишиванюк повідомив учасникам наради, що проситиме уряд прийняти окреме рішення з приводу підприємства «Оріана», яке боргує загалом 1,6 мільярда гривень. «Треба розрубати цей гордіїв вузол, — наголосив Михайло Вишиванюк. — Лише тоді можна буде говорити про перспективу відновлення калійного і магнієвого заводів».
Івано-Франківська область.
Р. S. Станом на 18 травня жодних коштів на вирішення екологічних проблем Калуш ще не отримав. Про це вчора нашому кореспонденту повідомив заступник калуського міського голови Василь Петрів.