Студенти Луганського державного інституту культури й мистецтв провели благодійний концерт у рамках проекту «Увесь світ з тобою». У центрі уваги цієї акції — діти з важкими недугами. Студенти вирішили зібрати кошти й направити їх для лікування шести дітей із ДЦП, а також для хлопчика, в якого виявлено рак крові. Йому буде оплачено реабілітаційний процес.
За офіційною статистикою, від церебрального паралічу в області страждає 800 дітей. Препарат, що необхідний для лікування, коштує дуже дорого — 3,5 тисячі гривень, а потрібний постійно. Як повідомили молоді музиканти, засоби на закупівлю препаратів вони збирали як до концерту, так і після. Підготовка до концерту проводилася протягом місяця. Його «родзинкою» став колектив «SubіtO», що складається зі студентів ЛГИКМ. Музиканти вже стали лауреатами регіональних і всеукраїнських конкурсів, гастролювали по містах України, Росії, Польщі, Франції, Словаччини, Швейцарії.
«SubіtO» популяризує гру на народних інструментах, дарує публіці унікальні музичні композиції, у тому числі з народними мотивами. Щоб залучити громадськість до рішення проблем у лікуванні хворих дітей, студенти вирішили одною акцією милосердя не обмежуватися.