У Закарпатській облдержадміністрації відбулася презентація діяльності Українського національного комітету Міжнародної торгової палати (ІCC Ukraіne) та представлення нового керівника Закарпатського регіонального представництва ІCC Ukraіne Федора Харути. Участь у заході взяли й представники обласної влади — заступник голови облдержадміністрації Володимир Гоблик та перший заступник голови обласної ради Василь Брензович.
Презентував ІCC Ukraіne в області президент організації Володимир Щелкунов. Він зазначив, що на сьогодні нацкомітет доволі ефективно працює в усіх областях України. Головне завдання структури — сприяти ствердженню в країні правил, норм, стандартів ведення міжнародного бізнесу. Також організація активно налагоджує діяльність торговельно-економічних місій та забезпечує додатковий приплив інвестицій до регіонів. Він уточнив, що Український національний комітет при цьому виступає рекомендуючою організацією для налагодження прозорого, передбачуваного бізнесу із зарубіжними партнерами. Володимир Щелкунов висловив упевненість, що нині, коли в органах влади формується потужна команда професіоналів, є всі сподівання на відновлення економічного потенціалу країни.
— Обласна влада сподівається, що регіональне представництво Міжнародної торговельної палати сприятиме встановленню ще більш сприятливого інвестиційного клімату, зробить реальний внесок у розвиток Закарпаття, — зазначив Володимир Гоблик.
Новий керівник Закарпатського регіонального представництва ІCC Ukraіne, відомий бізнесмен, депутат облради Федір Харута серед пріоритетів роботи назвав нарощування транзитних потужностей краю, залучення інвестицій.
— Закарпатська область має вдале географічне розташування, і це потрібно використати. Необхідно створити максимально сприятливі умови бізнесу для залучення потужних інвесторів, у тому числі з-за кордону. Також доцільно відновити роботу бізнес-інкубаторів, шкіл бізнесу, — упевнений Федір Харута.
Довідка «Голосу України»
Міжнародна торговельна палата (МТП) — світова організація бізнесу, заснована 1919 року в Парижі, — нині представлена в 130 країнах світу. Офіційні її представництва — національні комітети — діють у 92 державах. Український національний комітет МТП (ІCC Ukraіne) утворено в 1998 році як неурядову, неприбуткову, неполітичну організацію і, відповідно до статуту, зареєстровано як Асоціацію підприємств.
Ужгород.