Сесія Миколаївської обласної ради затвердила бюджет на 2010 рік. Як підкреслила голова Миколаївської обласної ради Тетяна Демченко, незважаючи на те, що бюджет формувався в напружених соціально-економічних умовах, у ньому передбачено чималі суми на вирішення низки питань соціального характеру.
Уперше в бюджеті закладено відрахування на одноразову матеріальну допомогу учасникам бойових дій, у тому числі в роки війни з Японією, в сумі 915,6 тисячі гривень. Також уперше в обласній скарбниці передбачено кошти в рамках програми «Турбота» на надання одноразової допомоги родинам загиблих і померлих учасників бойових дій в Афганістані в сумі понад 200 тисячі гривень, на виплату щомісячної надбавки до пенсій воїнам—визволителям Миколаївської області — близько 90 тисяч гривень.
Ще одне нововведення — резервування коштів на преміювання кращих працівників установ охорони здоров’я та культури (300 тисяч гривень). Не менш важливо й те, що в громадській скарбниці вперше передбачено кошти на освітлення сільських населених пунктів у рамках обласної соціальної програми (1 мільйон 800 тисяч гривень), на ремонт дитячих дошкільних установ уперше виділено 
2 мільйони гривень, на придбання шкільних автобусів — півтора мільйона гривень, купівлю автомобілів для інвалідів з ампутованими ногами — 300 тисяч гривень.