Футбол. Позавчора національна команда України провела перше тренування на базі ФК «Металіст» у селищі Високому, що під Харковом. 
У півторагодинному занятті взяли участь 13 гравців, котрі на той час прибули в розташування головної команди. Воротарі — П’ятов, Горяїнов та Дикань, польові гравці — Русол, Коноплянка, Селезньов, Польовий, Ощипко, Федецький, Худоб’як, Кобін, Олійник, Девич. Склад учасників тренування доповнили двоє гравців дубля «Металіста».
З огляду на реконструкцію харківського аеропорту у розкладі авіаперельотів був лише один вечірній рейс сполученням Київ — Харків. Тому чимало гравців прибули до Харкова пізно увечері в понеділок: динамівці Гусєв, Мілевський, Михалик, дніпропетровець Ротань, Алієв з московського «Локомотива» та Яковенко з бельгійського «Вестерло». Сьогодні прилітає оборонець іспанської «Барселони» Чигринський, а із Сполучених Штатів — динамівець Шевченко.
До 21 травня національна команда готуватиметься у режимі дворазових щоденних тренувань. Після отримання необхідної інформації щодо кондицій гравців буде складено подальшу програму підготовки збірної до контрольних матчів, які відбудуться 25 (проти Литви у Харкові), 29 травня (Румунії у Львові), а також 2 червня проти Норвегії в Осло.
— Розпочинаємо з литовців, румунів та норвежців, — каже наставник нашої збірної Мирон Маркевич. — Усі ці команди доволі сильні. Про збірну Нідерландів, з якою проводитимемо спаринг у серпні, годі й говорити.
Асистент тренера нашої збірної Семен Альтман наголосив, що, готуючись до чемпіонату Європи, збірна більшість матчів проводитиме з європейськими командами (хоча будуть і винятки з цього правила) і гратиме переважно вдома, бо турнір відбудеться в Україні та Польщі.
— Нам цікаві різностильові команди. На жовтень запланована зустріч із швейцарцями, — нагадав пан Альтман. — Ведемо перемовини про спаринг з Аргентиною, думаємо над варіантом з Уругваєм. Останні дві команди цікаві нам як представники сучасного за стилем романського футболу...
На знімку: збірна України грає проти команди Андорри (15 жовтня 2009 р.).
Фото з архіву «Голосу України».