Футбол. Нападник «Барселони» Ліонель Мессі (на знімку) став володарем «Золотої бутси» — призу, який вручають найкращому бомбардирові за підсумками сезону в європейських чемпіонатах.
У цьому сезоні іспанської Прімери, котрий завершився в неділю, форвард збірної Аргентини забив 34 голи. Відповідно до рейтингу він набрав 68 очок, на 10 більше, ніж його найближчі переслідувачі Дідьє Дрогба з «Челсі» і Антоніо Ді Натале з «Удінезе», кожен з яких по 29 разів вразив ворота суперників.
«Мессі — найкращий з тих, кого я бачив, в цьому немає сумнівів», — заявив після закінчення сезону головний тренер каталонців Госеп Гвардіола. — Він природжений переможець і має великі амбіції».
При підрахунку очок, набраних футболістами, використовують спеціальну систему. Кожен гол множиться на коефіцієнт країни, у чемпіонаті якої виступає гравець. Найвищий показник (2) мають першості Іспанії, Італії, Англії, Німеччини та Франції. Росія та Україна входять до групи з 17 країн з коефіцієнтом 1,5. Іншим чемпіонатам присуджений коефіцієнт 1.
Фото з архіву «Голосу України».