Голова Запорізької обласної державної адміністрації Борис Петров про свої 50 днів при владі розповів регіональним журналістам. Власне, цікавими і важливими були кілька питань, зокрема, про фінансування мостів. На які, схоже, і цього року більше 100 мільйонів ніхто не виділить. Хоча обіцяли щонайменше 700 мільйонів. А, значить, німецькі бізнесмени не отримають передоплату за стальні канати, а мостобудівники не побачать ті канати у себе ще два роки. Ось вам і терміни будівництва...
Ще одне питання — купівля контрольного пакета акцій ВАТ «Запоріжсталь» народним депутатом і бізнесменом Рінатом Ахметовим. Б. Петров визнав, що акції таки куплені.
Не обійшли увагою і встановлення пам’ятника Сталіну. Глава регіону повідомив, що попросив прокуратуру дати правову оцінку цьому факту, і прогнозує: відповідь буде невтішною для комуністів. До речі, і сама будівля обкому КПУ виконана з порушеннями. Так, приміром, на третій поверх немає дозвільних документів.
— Ми поважаємо думку і побажання ветеранів, на яких посилаються комуністи, встановлюючи пам’ятник Сталіну, — заявив Борис Петров. — Однак по області свого часу йому стояло безліч пам’ятників, які після відомого з’їзду партії переважно фронтовики і демонтували. Я проти демонтажу пам’ятників, але й проти їх встановлення саме таким чином. Незаконним і без вивчення думки запоріжців...
Створять 23 тисячі нових робочих місць
Під час засідання Запорізької облради найголовнішим питанням стало ухвалення обласного бюджету на поточний рік. 
Він бездефіцитний — доходи і видатки цього року становлять 2,257 мільярда гривень. Щоправда, голова облради Павло Матвієнко висловив сподівання, що план доходів (а відповідно й витрат) буде перевиконано щонайменше на 5 відсотків. Сподівання не безпідставні, а базуються на визначених сесією 17 пріоритетах соціально-політичної політики обласної влади. Їхнє завдання — 5-відсоткове промислове зростання, валовий збір зернових не менш як 2 мільйони тонн (із них 250 тисяч тонн зерна — на експорт). Усе це має забезпечити подолання заборгованостей у зарплаті плюс 8-відсоткове зростання останньої. Крім того, серед головних завдань, які ставить перед собою консолідована запорізька влада, — створення 23 тисяч нових робочих місць.