У Шахтарську Донецької області затримано серійного гвалтівника, прозваного «п’ятничним маніяком». Він протягом півтора року тримав місто у страху. Ним виявився 27-літній капітан міліції з Красного Луча Луганської області.
Саме по п’ятницях капітан міліції віддавався своїй улюбленій розвазі — влаштовував полювання на красивих молодих дівчат. А щоб приховати своє захоплення від родини, друзів і, головне, від колег, місцем «полювання» вибрав сусідню Донецьку область. Посвідчення співробітника правоохоронних органів давало йому можливість відвідувати будь-які місця Шахтарська, але улюбленим став центральний нічний клуб. Знайомство із черговою жертвою відбувалося просто. Вибравши ефектну дівчину, він показував їй міліцейське посвідчення й, зіславшись на розслідування крадіжки чи іншого злочину, просив пройти з ним у відділення. Але як тільки опинявся у тихому безлюдному місці, нападав на жертву й гвалтував її.
Невідомо, скільки б це тривало, якби не місцеві школярі. В один із таких вечорів опер причепився до двох хлопців і забрав у них мобільні телефони. Ті запам’ятали кривдника, і коли через два тижні знову побачили на дискотеці, вирішили за ним простежити. Бачили, як той вів кудись дівчину, й пішли слідом. Коли одинадцятикласники зрозуміли наміри правоохоронця, не побоялися скрутити його й викликати міліцію. Постраждалі дівчата впізнали ґвалтівника.
Капітана міліції підозрюють у більш як 40 згвалтуваннях, скоєних у Донецькій області, з яких 12 уже доведені. Серед постраждалих — троє неповнолітніх. Колишнього офіцера визнали винним за кількома статтями Кримінального кодексу: розбій, зґвалтування, задоволення статевої пристрасті в ненормальній формі, шахрайство, зловживання владою й службовими повноваженнями. Його засудили до дев’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Під час судових розглядів колеги до останнього були впевнені в невиновності свого товариша. Саме завдяки позитивним характеристикам з місця роботи ґвалтівникові не дали максимального строку — 12 років. Не визнає своєї провини й сам обвинувачуваний. Перебуваючи у СІЗО, він відмовлявся співробітничати зі слідством і навіть намагався втекти: під час допиту вистрибнув із другого поверху будівлі прокуратури. Мати й дружина злочинця також не вірять у його вину і вважають, що справу сфабриковано. Тому після рішення Шахтарського районного суду одразу подали апеляцію.