Учора Голова Верховної Ради України Володимир Литвин зустрівся з делегацією Центрального Комітету Комуністичної партії Соціалістичної Республіки В’єтнам.

Глава парламенту зазначив, що наша країна надає особливого значення розвиткові двосторонньої співпраці, і висловився за активізацію політичних контактів між нашими країнами як на найвищому рівні, так і між парламентами.
Володимир Литвин також підкреслив, що Україна надає великого значення головуванню В’єтнаму в Асоціації держав Південно-Східної Азії (АСЕАН), і відзначив «гарну співпрацю» України та В’єтнаму в міжнародних організаціях.
У свою чергу, начальник відділу міжнародних зв’язків ЦК Комуністичної партії Соціалістичної Республіки В’єтнам Хоанг Бінь Куан також високо оцінив рівень двостороннього співробітництва і підтримав думку В. Литвина про необхідність підняття українсько-в’єтнамських відносин на новий рівень.
Хоанг Бінь Куан передав Голові Верховної Ради України запрошення від Голови Національних Зборів Соціалістичної Республіки В’єтнам відвідати країну з візитом.
Хоанг Бінь Куан зазначив, що його країна зацікавлена у розвитку двостороннього економічного, науково-технічного співробітництва, у галузі високих технологій, військово-промислового комплексу, сільського господарства та туризму. За його словами, В’єтнам також цікавить досвід розвитку парламентаризму в Україні.
В. Литвин зазначив, що також вважає перспективним подальший розвиток співробітництва у цих галузях, висловившись за активізацію співпраці по лінії академічної науки, культури, обміну студентами. За його словами, в сучасних умовах «на перше місце виходять гуманітарний і людський чинники».
Голова Верховної Ради України прийняв запрошення відвідати В’єтнам з візитом, висловившись за розвиток міжпарламентських зв’язків на рівні комітетів, фракцій та апаратів законодавчих органів наших країн.
Прес-служба Верховної Ради України.
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.
Інші фото з цієї події  шукайте у фотомагазині на сайті ww.golos.com.ua.