Микола Суганяка (на знімку), незважаючи на те, що живе і працює в Києві (нині він — заступник голови правління ВАТ «ВТБ Банк»), зв’язків зі своїми рідними краями не пориває. Упродовж восьми років, з березня 2002-го, Микола Васильович є депутатом Дніпропетровської обласної ради. Свого часу очолював постійну комісію з питань соціально-економічного розвитку області, бюджету та фінансів, а тепер — у складі цієї комісії. Щомісяця зустрічається з виборцями на прийомі громадян і намагається не залишити без уваги жодного прохання.
Бо розуміє — холодильник для сім’ї інвалідів, матеріальна допомога для погорільців, кошти для медичного обстеження багатодітній матері — такі само важливі, як і медичне обладнання та медикаменти для пологових будинків і дитячих лікарень, як одяг, іграшки, книжки і фрукти для дитячого притулку, як капітальний ремонт спортзалу в районному Будинку творчості.
Завдяки депутату нашу газету отримуватимуть тридцять ветеранів війни, які мешкають у «його» окрузі — в Бабушкінському районі обласного центру і в рідному селі Лозуватка на Криворіжжі.
— У кожній родині є кому особисто дякувати за Перемогу. У нашій найперше згадуємо діда — Антона Федоровича, який пройшов усю війну, був поранений, мав бойові нагороди, а повернувшись з війни, працював на Криворіжжі, — розповідає Микола Суганяка. — Шкода, що з кожним роком усе менше фронтовиків збирається біля пам’ятників і меморіалів визволителям. І діда вже немає. До мене як до депутата звертаються чимало людей. Прохання ветеранів намагаюся виконувати в першу чергу, бо ці люди заслуговують на краще забезпечення у старості, ніж вони його мають.
Водночас я розумію, що їхнє благополуччя залежить від загальної ситуації — політичної та економічної — в державі, від стабільної роботи кожного підприємства і кожної установи. Наш банк в Україні працює з 2005 року, але вже здобув собі славу надійного і стабільного, має понад 160 точок продажу банківських послуг в усіх регіонах. З 2006 року він належить до міжнародної фінансової групи російського походження ВТБ, яка здійснює діяльність більш як у двадцяти країнах світу. Насамперед ми орієнтовані на фінансування реального сектору економіки: серед наших клієнтів — автомобілебудівні, металургійні, хімічні підприємства, залізниця, енергетичні компанії і майже 70 відсотків великих торговельних мереж. Упевнені, що і наша праця допомагає Україні міцніти й розвиватися.
Хочу подякувати всім ветеранам за Перемогу, яку вони принесли на своїх плечах, побажати їм і їхнім родинам здоров’я і благополуччя.