Сім років проведе за гратами мешканець міста Новограда-Волинського Житомирської області Роман Радулевич. Крім цього, його позбавлено права обіймати керівні посади протягом трьох років, конфісковане все його майно, повідомляє прокуратура Рівненської області.
Засуджений — «автор» оборудки, яка обраховується більш як у 2,6 мільйона гривень. Не маючи таких коштів, Роман Радулевич проте вирішив «придбати» у Корці, що на Рівненщині, ВАТ «Агротехсервіс».
— Роман Радулевич пообіцяв правлінню і колективу ВАТ «Агротехсервіс», що він придбає це підприємство. На загальних зборах акціонери прийняли рішення передати йому підприємство у власність (і навіть уклали договір купівлі-продажу), зазначивши при цьому, що це відбудеться тільки після повної сплати покупцем 2,6 мільйона гривень, — розповідає прокурор Корецького району, молодший радник юстиції Олексій Парфенюк. — Але умови договору 
Р. Радулевич не виконав — не сплатив коштів. Тим часом звернувся в обласне бюро технічної інвентаризації, щоб оформити документи, які б засвідчували про те, що він власник ВАТ «Агротехсервіс».
До речі, нині правоохоронні органи області розслідують, як могло таке статися, що БТІ оформило документи людині, яка не має права навіть звертатися з клопотанням про переоформлення документів на право власності чужим підприємством.
— Після того, як Роман Радулевич отримав на руки документи з БТІ, він за два дня продав ВАТ «Агротехсервіс» за 3 мільйони гривень житомирському підприємцю, — продовжує прокурор Корецького району. — Колектив ВАТ Р. Радулевич навіть не повідомив про це, а навпаки, ще три місяці «водив за носа» — на його прохання акціонери продовжили йому строк сплати 2,6 мільйона гривень за підприємство. За цей час «автор» оборудки вирізав обладнання у котельні «Агротехсервісу», повивозив чимало майна. Коли ж обман розкрився, для колективу ВАТ настали ще тяжчі часи — було відмінено незаконну реєстрацію права власності підприємством на обох нових «власників», накладено арешт на майно, почалася судова тяганина. Увесь цей час, допоки тривали юридичні дії, працівники «Агротехсервісу» не отримували зарплати, ніхто з реальних претендентів-покупців підприємства не міг його купити. Відтак ВАТ зазнало великих збитків.
Між іншим, у ході розслідування цієї кримінальної справи з’ясувалося ще декілька фактів порушення законодавства Р. Радулевичем, зокрема, внаслідок подання неправдивих відомостей про кількість працюючих на його приватному підприємстві, їх справжню зарплату, не було сплачено належних коштів до бюджету, Пенсійного фонду та фондів соціального спрямування.
До речі, як повідомив заступник прокурора Рівненської області, старший радник юстиції Валерій Патрикей, ухвалою колегії суддів судової палати у кримінальних справах Апеляційного суду Рівненської області від 11 травня цього року вирок Корецького районного суду від 24 лютого ц. р. з обвинувачення Р. Радулевича у скоєнні злочинів, передбачених ч.1 ст.172, ч. 1 ст. 366, ч.4 ст.190, ч.1 ст.32, ч.2 ст.364, ч.2 ст. 209 Кримінального кодексу України, залишено без змін, а апеляцію останнього без задоволення. Відтак «автор» оборудки проведе у в’язниці сім років.
 
Рівне.