Причиною смерті двохмісячного малюка із села Олександрівка на Вінниччині молоді батьки вважають отруєння неякісним дитячим харчуванням. Медики ж стверджують: немовля занедужало через неякісну криничну воду, що й призвело до фатального наслідку.
За інформацією Державної санітарно-епідеміологічної служби України, суміш для дитячого харчування відповідає встановленим нормам за показниками безпеки. До такого висновку фахівці дійшли після лабораторних досліджень. Тим часом вода з криниці біля будинку, де проживає сім’я померлої дитини, удвічі перевищує нормативи гранично допустимої концентрації нітратів та утричі — за мікробіологічними показниками. Медики заборонили користуватися криницею до повного очищення води і проведення дезинфекційних робіт. Фахівці Державної санепідемслужби закликають батьків малих дітей готувати їжу, використовуючи воду з перевірених джерел водопостачання, йдеться у повідомленні прес-служби.
Нагадаємо, один з двох хлопчиків-близнюків помер після того, як мати увечері годувала дітей сумішшю дитячого харчування одного з вітчизняних виробників. За словами матері, дитина «згоріла» за лічені години від кисневого голодування. Його спричинило отруєння токсичною речовиною. Екстрені заходи медиків Томашпільської райлікарні, куди доставили потерпілого, не дали результатів. Інше маля врятували. Батьки померлої дитини готують позов до суду на виробника дитячого харчування.