В обласному центрі зростуть тарифи на воду, яку постачає споживачам комунальне підприємство «Кіровоградське водопровідно-каналізаційне господарство». Таке рішення прийнято на засіданні виконавчого комітету міської ради. Заступник директора департаменту економіки та фінансів міськради Олена Осауленко пояснює його подорожчанням води, яку міський водоканал купує у водогону «Дніпро—Кіровоград», а також зростанням вартості електроенергії та підвищенням розміру мінімальної заробітної плати.
Щодо здорожчання води, то, дійсно, у листопаді минулого року обласна рада аж з третьої спроби прийняла рішення про затвердження нового тарифу на послуги водопостачання, що надаються обласним комунальним водопровідним підприємством «Дніпро—Кіровоград» міським водоканалам Світловодська, Олександрії, Знам’янки, Кіровограда та деяким іншим споживачам. Хоча на перших порах адміністрація водоводу передбачала запровадити різнорівневу плату для міст — з огляду на різну відстань транспортування води, але зійшлися на уніфікованому тарифі, який становить 1,69 гривні за кубічний метр.. Тепер на його підставі кіровоградська міська влада підняла плату за воду та послуги каналізації для різних видів споживачів. Для населення та теплопостачальних підприємств тариф (вода плюс каналізація) становитиме 6,47 гривні за кубометр (на даний час — 5,38 грн.), для бюджетних установ — 7,44 гривні, для інших споживачів — 9,71 грн. за кубічний метр води.
Попередній голова облдержадміністрації Володимир Мовчан на початку квітня видав розпорядження про відпрацювання механізму створення на території області акціонерного товариства у складі ОКВП «Дніпро—Кіровоград» та підприємств з водопостачання міст Кіровограда, Знам’янки, Олександрії, Світловодська. Для проведення цієї роботи створили відповідну комісію. Таким чином, на думку ініціаторів  об’єднання, можна буде знизити вартість води, яка доставляється до обласного центру з такої далекої відстані.
Однак, як повідомив перший заступник начальника головного управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Микола Вєщєв, ця ідея успіху не мала. Принципово «за» лише Кіровоград (із зрозумілих причин). Решта міст або категорично проти, або їм, в принципі, байдуже.
Нові тарифи на воду в обласному центрі почнуть діяти з червня.