Жінка, виховуючи дітей, може водночас досягати високих успіхів у професійній діяльності, залишаючись чарівною і привабливою. Ця теза стала заключним акордом святкового дійства, приуроченого до Дня матері і Міжнародного дня сім’ї, що відбулося в Ємільчинському районному будинку культури.
На сцену вийшли сучасні ділові жінки цього сільського району зі своїми наймолодшими — старші ж вчаться. А перед цим квіти, подарунки й вітання приймали матері обдарованих дітей: їх сини й доньки досягли високих успіхів на різних конкурсах та олімпіадах, у тому числі й міжнародних. У районі немало тих, хто, крім своїх рідних, узяв на себе відповідальність за виховання прийомних дітей — на їхню честь теж звучали пісні...
Житомирщина серед лідерів в Україні за кількістю багатодітних сімей. Найбільше їх саме в Ємільчинському районі: починаючи з 2004 року звання «Мати-героїня» тут присвоєно 750 жінкам. А посвідчення за номером один отримала Ганна Примак із села Середи, десятеро дітей якої здобули вищу освіту. Саме в цьому селі вже багато років діє музей матері.