Таке переконання висловив учора Голова Верховної Ради Володимир Литвин, коментуючи під час брифінгу питання про притягнення до відповідальності депутатів від «НУ—НС».
На погоджувальній раді, зазначив глава парламенту, він відчув, що серед депутатів є розуміння того, що вони зайшли надто далеко, а також відчуття провини. Водночас він нагадав, що під час подій 27 квітня парламенту завдано шкоди майже на мільйон гривень. А також фізичному здоров’ю депутатів. Однак зосередитися варто не на тому, як покарати винних, наголосив Володимир Литвин, а на тому, щоб уникнути таких ситуацій надалі. Адже вони унеможливлюють повноцінну роботу Верховної Ради. «У цьому конфлікті переможців не буде», — сказав керівник парламенту.
Відповідаючи на запитання журналістів, він повідомив, що не має наміру подавати у відставку через події 27 квітня, як на цьому наполягають представники БЮТ. Адже тоді він робив усе можливе, аби підтримати не меншість чи більшість, а парламент загалом.
Володимир Литвин звернув увагу на те, що Генпрокуратура надіслала лише перше подання, відтак можна зробити припущення, що незабаром надійдуть і наступні — з новими прізвищами.