Цього тижня депутати запланували розглянути 70 питань. Як зауважив учора під час погоджувальної ради Голова Верховної Ради Володимир Литвин, минулого тижня народні обранці встигли плідно попрацювати і розглянути понад сім десятків питань. Серед них були й надзвичайно складні законопроекти.
Не менш напружена робота чекає депутатів попереду. Так, уже на сьогодні заплановано 24 питання. Окрім цього, для включення до порядку денного пропонується проект закону про схвалення рішення Президента з приводу допуску підрозділів збройних сил інших держав на територію України цього року для участі в багатонаціональних військових навчаннях, внесений главою держави.
Для розгляду після доопрацювання вносяться також зміни до закону про запобігання та протидію легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом. У середу традиційно розглядатимуть проекти законів, розроблених опозицією.
Доволі складним може видатися парламентський четвер. У планах на цей день значиться 30 питань, 14 — у другому читанні. Голова Верховної Ради виокремив два найскладніші з них — проект закону про державну програму економічного і соціального розвитку на поточний рік (через значну кількість поправок) та урядовий проект про підвищення цін. У п’ятницю депутати матимуть годину запитань до уряду. Народні обранці також заслухають два звіти тимчасових слідчих комісій: з питань розслідування обставин, пов’язаних із звинуваченням у розбещенні неповнолітніх, та стосовно перевірки дотримання законодавства під час проведення реконструкції національного спортивного комплексу «Олімпійський».
На початку погоджувальної ради глава парламенту Володимир Литвин поінформував про те, що надійшло звернення від Генпрокуратури про притягнення до відповідальності двох депутатів від «НУ—НС» Андрія Парубія та Юрія Гримчака. Це питання розглядатимуть на засіданні профільного комітету і тільки потім ухвалюватимуть якісь конкретні рішення.