Футбол. Більшість гравців київського «Динамо» нині перебуває на заслуженому відпочинку. Хоча важко повірити в те, що вони отак просто змирилися з тим, що поступилися чемпіонським титулом своєму «задушевному» другові донецькому «Шахтарю». І думки про гірку поразку на «Донбас Арені» вже геть випарувалися. Все це, не сумнівайтеся, ще присутнє. Однак, як то кажуть, час — то найкращі ліки. І підопічні Валерія Газзаєва плани реваншу замишляють якнайсерйозніші. Тож готуватимуться сумлінно й ретельно. Повірте на слово.

З відпустки гравці повинні повернутися 10 червня. Цього і наступного дня динамівці пройдуть глибоке медобстеження. А вже на 12 червня запланований виліт на тренувальний збір до Австрії. Там, за тридцять кілометрів від Інсбрука, серед чарівної й цілющої альпійської природи, 13-разові чемпіони України впродовж 16 днів готуватимуться до сезону-2010/2011. Зупиниться наша команда в готелі «Інтеральпен», там вона проводила останніх чотири літніх збори.

В Австрії кияни планують зіграти ще й три контрольні зустрічі, а 28 червня команда повернеться до Києва. Другий і останній етап підготовки відбудеться в Москві. У столиці Росії протягом 2-4 липня «Динамо» проведе матчі в рамках турніру з динамівськими командами з Москви, Мінська і Тбілісі.

П’ять днів, котрі залишаться до старту чемпіонату, кияни проведуть на своїй базі в Кончі-Заспі. Зазначимо, що часу на розкачку матимуть обмаль. Адже через три тижні після початку змагань у Прем’єр-лізі відбудуться перші матчі третього раунду кваліфікації Ліги чемпіонів, а це справжнє мінне поле. Там помилятися не можна.

А от футболісти збірної України відпочиватимуть значно менше. Їхня відпустка триватиме близько тижня. Нагадаємо, що Мирон Маркевич викликав на збір і товариські матчі динамівців Євгена Хачериді, Тараса Михалика, Олега Гусєва, Артема Мілевського, Андрія Шевченка. До молодіжної збірної, котра 29 травня проведе офіційний матч кваліфікації чемпіонату Європи з Мальтою, викликані Андрій Ярмоленко, Артем Кравець, Роман Зозуля, Денис Гармаш, Денис Бойко, Кирило Петров, Вадим Родина, Андрій Сахневич. Також для участі в товариських поєдинках своїх збірних викликані Огнєн Вукоєвич, Тіберіу Гіоане та Роман Єременко.

Нарешті, Аїла Юссуф і Мілош Нінкович — єдині потенційні представники «Динамо» на чемпіонаті світу-2010. Обох включено до попередніх заявок на поїздку до ПАР. Тепер їм залишилося витримати конкуренцію за місце серед 23 гравців відповідно збірних Нігерії та Сербії.

Традиційно високий інтерес у міжсезоння викликають трансферні питання. Президент «Динамо» Ігор Суркіс пообіцяв, що команда неодмінно підсилиться. У ЗМІ фігурують різні прізвища південноамериканських виконавців, але конкретика поки що відсутня. Усі чутки виникли, либонь, після того, як клубні селекціонери Володимир Лозинський та Віктор Кондратов відвідали відповідно Бразилію і Колумбію.

Офіційно до «Динамо» вже повернувся нападник Андрій Воронков, який провів минулий сезон в оренді. Нагадаємо, що першу частину сезону 2009/10 білорус, контракт якого належить динамівцям, провів у столичній «Оболоні», а під час весняної стадії чемпіонату захищав кольори «Кривбасу» з Кривого Рогу. Загалом у прем’єр-лізі сезону 2009/10 Воронков зіграв 27 матчів, у яких забив 10 м’ячів. 12 червня він вирушить з командою до Австрії. 

Не виключено, що хтось залишить «Динамо». І це природно. Ігор Суркис (він про це заявив у пресі) готовий розстатися з будь-яким гравцем, якщо буде відповідна пропозиція. Навіть із капітаном і найкращим бомбардиром минулого чемпіонату Артемом Мілевським, за якого нібито просить двадцять мільйонів євро...

На знімку: під час минулорічного збору в Австрії.

Фото Андрія ЛУКАЦЬКОГО.