Господарський суд Автономної Республіки Крим задовольнив позовну заяву Духовного управління мусульман Криму (ДУМК), яка стосується виділення земельної ділянки для будівництва Соборної мечеті на вулиці Ялтинській, 22 у Сімферополі.
«... Суд підтримав нашу вимогу. Ми просили поставити за обов’язок міськраді укласти з нами договір оренди земельної ділянки для будівництва Соборної мечеті й визнати незаконним рішення міської влади про оголошення ділянки на Ялтинській лісопарковою зоною», — сказав представник ДУМК Джеміль Бибишев.
В 2004 році сесія сімферопольської міськради визначила ділянку для будівництва соборної мечеті в районі вулиці Ялтинської, 22. Однак пізніше депутати відмовили у землевідведенні. В 2008 році вони вирішили, що мечеть з’явиться на ділянці по вулиці Луговій, 6, а землю в районі вулиці Ялтинської визнали лісопарковою зоною. Однак мусульмани заявили, що мечеть буде зведено саме на Ялтинській. Вони зібрали сотні тисяч штук черепашнику й грошові пожертвування для будівництва мечеті, а також почали зводити огорожу по периметру ділянки.