На черговій сесії Новокаховської міської ради було ухвалено рішення про збільшення орендної плати за приміщення, в яких розташовуються поштові відділення. 
Згідно з вимогами методики розрахунків орендної плати, затвердженої депутатами міської ради, віднині Херсонська дирекція Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта» зобов’язана платити 6 відсотків від вартості приміщень, в яких розташовуються поштові відділення.
Рішення сесії міської ради депутати мотивують тим, що потрібно вишукувати нові нестандартні форми поповнення міського бюджету. Якщо це рішення набере чинності, то поштові відділення, розташовані на вулицях Горького, 38, Дзержинського, 49, і в провулку Тихому, 28, доведеться закрити. Без роботи можуть опинитися листоноші, а пенсіонери зможуть отримувати пенсію лише в сусідніх містах Бериславі та Каховці, діставатися до яких доведеться на автобусі або перекладних.
Директор Херсонської дирекції Українського ДП ПЗ «Укрпошта» Михайло Вертман упевнений, що таке збільшення орендної плати ставить під загрозу існування системи поштовому зв’язку в місті Нова Каховка.
Тим часом у Законі України «Про державну підтримку засобів масової інформації» у статті 6, що регулює фінансово-господарчу діяльність, записано, що «... підприємства зв’язку користуються орендою й послугами поштового, телеграфного і телефонного зв’язку в порядку і за тарифами, встановленими для бюджетних організацій». Можливо, депутатський корпус Нової Каховки й не підозрює про існування цього закону.