Сорок два ветерани Великої Вітчизняної, що проживають у Балаклавському районі Севастополя, із травня одержують парламентське видання — газету «Голос України».
Рішення зробити до свята Перемоги подарунок переможцям з ініціативи голови правління приватного акціонерного товариства «Балаклавське рудоуправління імені О. М. Горького» Олександра Могилевського ухвалила наглядова рада підприємства. Колективу не довелося довго переконувати нового керівника підтримати акцію газети «Голос України»: обидва діди Олександра Леонідовича воювали на фронтах Великої Вітчизняної, а в родині традиційно шанобливе ставлення до старшого покоління.
Такі само давні й міцні традиції шанобливого ставлення до ветеранів війни і праці в балаклавських гірників. Уже багато років у колективному договорі, який скріплюють своїми підписами керівники підприємства та профспілкової організації, є спеціально прописані пункти.
Згідно з ними підприємство виплачує матеріальну допомогу учасникам бойових дій у Великій Вітчизняній та локальних конфліктах (працюючим і пенсіонерам) щокварталу. Додатково ветерани війни і трудового фронту раз на рік отримують певну суму на оздоровлення.
А напередодні святкування 65-річчя Перемоги стало відомо, що на ветеранів чекає ще один подарунок: за рішенням наглядової ради підприємства, підтриманого керівництвом ТОВ «Смарт-Нерудпром», виплати цій категорії збільшено вдвічі.
Севастополь — Балаклава.
На знімку: Олександр Могилевський і голова ради ветеранів підприємства Ліана Юрченко.