Менш як за дві години депутати Тернопільської обласної ради ухвалили бюджет на нинішній рік. Обговорення було конструктивним, без звичного політичного підґрунтя, за що депутатам подякував голова облдержадміністрації Ярослав Сухий. 
Він також наголосив, що власними доходами область наповнює бюджет лише на 21 відсоток, решта — субвенції і допомога з центру, тому треба думати, як збільшити наповнення. Скажімо, в аграрному секторі треба зосередитись на розвитку тваринництва. За словами Я. Сухого, уряду дано доручення ліквідувати заборгованість з повернення ПДВ тернопільським підприємствам, до кінця року повинні надійти і 18 мільйонів гривень, заборговані Кабміном за ліквідацію наслідків позаминулорічної повені.
Натомість голова облради Олексій Кайда не вважає Тернопільщину дотаційним регіоном та каже, що області просто треба дати змогу нормально працювати. Чому, скажімо, дороги нам мають будувати іноземні фірми? Хіба наші шляховики не вміють працювати? Чи, скажімо, корпорація «Ватра» експортує свою продукцію за кордон, проте не може отримати замовлення на розробку освітлення стадіонів, де проходитиме «Євро-2012». Або, зупинились спиртові заводи краю, які виробляють кожен третій літр спирту в Україні. Причина — не отримали державних нарядів. Тож нині на заробітках перебуває кожен дванадцятий мешканець області. Хто б їхав від сім’ї, якби була робота вдома? Ці питання Олексій Кайда порушував на засіданні Ради регіонів, що відбулося 11 травня.
Тернопільська область.