Народний депутат України Віктор Матчук (на знімку) в коментарі «Голосу України» пояснив, чому «Наша Україна» не увійшла до Комітету захисту України.
В. Матчук сказав, що оскільки створення цього комітету ініціював БЮТ, то «Нашої України» у ньому не буде. Адже саме своїми попередніми кабальними для України газовими угодами Юлія Володимирівна фактично запустила процес продовження перебування російського флоту на території України.
— Занадто вже вочевидь цей комітет схожий на комітет з реабілітації Юлії Тимошенко. При цьому все, за що вони беруться, виглядає принаймні смішно. Для прикладу: на заклик цього комітету під стіни Верховної Ради прийшло дуже мало людей, тобто не підтримує його народ. І Україні сьогодні потрібно не це. А треба сісти, обхопити голову руками і добре все проаналізувати, подумати над тим, що було, що є, чому так сталося, і як бути далі. І думати повинні не тільки політики. Народ сам повинен усвідомити, як він хоче жити далі, і піднятись обстоювати свої бажання. Звісно, це неможливо без партій і лідерів, але треба думати над тим, щоб були не обличчя, а справжні голови, які можуть запропонувати нові, свіжі ідеї, які зачеплять людей за душу, — вважає народний депутат.
Записала Олександра ЮРКОВА.