Виповнилося 15 років аналітичному ілюстрованому журналу «Кіно-Театр», єдиному в Україні періодичному виданню, на сторінках якого глибоко і системно висвітлюється театральне і кінематографічне життя, проблеми розвитку сучасного українського і світового мистецтва, повідомляє Укрінформ.

Створення журналу ініціювала у 1995 році група викладачів і студентів Києво-Могилянської академії на чолі із старшим викладачем кафедри культурології, відомим мистецтвознавцем Ларисою Брюховецькою (на знімку), яка відтоді й донині очолює колектив редакції. Часопис, крім визнаних кіно- і театрознавців, друкує і молодих дослідників. У журналі за п’ятнадцять років публікувались більш як 400 авторів. П’ять років тому за рішенням Вченої ради НаУКМА на базі редакції створено Науково-дослідний центр кінематографічних студій. Редакція заснувала «Бібліотеку журналу «Кіно-Театр».

У Галереї мистецтв імені Олени Замостян НаУКМА відбулася презентація нового видання бібліотеки — книги Лариси Брюховецької «Своє/рідне кіно Леоніда Бикова». Програма відзначення 15-ліття журналу включила також міжнародну наукову конференцію «Українське кіно від 1960-х до сьогодні: проблема виживання» (за підтримки фонду «Відродження), а також відкриття виставки «Українське кіно в контексті європейського» (спільно з Національною студією імені Олександра Довженка).

На свято журналу прийшли його вірні друзі, вдячні автори і читачі. Нині, як повідомила кореспонденту Укрінформу головний редактор журналу Лариса Брюховецька, готується дев’яностий номер часопису. Наперекір усьому і, насамперед, гострій нестачі коштів на видання, журнал продовжує жити і відтворювати на своїх сторінках історію, досліджувати сучасні проблеми кіно і театру.

Фото Укрінформу.