Футбол. Ліга Європи. Фінал. 12 квітня.
«Атлетіко» (Іспанія, Мадрид) — «Фулгем» (Англія, Лондон). 2:1. Голи: Форлан, 32, 116, Дейвіс, 37.
«Атлетіко»: де Геа, Уйфалуші, Переа, Альваро Домінгес, Антоніо Лопес, Рейєс (Сальвіо, 78), Пауло Ассунсау, Рауль Гарсія, Сімау (Гурадо, 68), Форлан, Агуеро (Валера, 117). Тренер — Кіке Санчес Флорес.
«Фулгем»: Шварцер, Мерфі (Грінінг, 118), Конческі, Дафф (Невланн, 84), Гангеланн, Берд, Гьюз, Замора (Демпсі, 55), Єтугу, Дейвіс, Гера. Тренер — Рой Годжсон.
Рефері — Нікола Ріцоллі (Італія).
Гамбург (Німеччина). «Нордбанк Арена». 49 000 глядачів.
Безумовно, героєм цього чудового поєдинку став 31-річний уругвайський форвард мадридців Дієго Форлан. Викликає лише здивування: звідки в нього взялося стільки сил, щоб провести з повною самовіддачею, не шкодуючи себе і суперника, повних дві години на полі? Навіть технічний Сергіо Агуеро, котрий зробив обидві голеві передачі, вочевидь поступався у плані зарядженості на боротьбу постійно націленому на ворота партнеру по команді. І за цю історичну перемогу Мадрид і вся Іспанія мають подякувати саме Форлану.
Це був уже новий турнір, хоча срібний приз йому дістався від Кубка УЄФА. Але і традицій не було порушено також. Погодьтеся, фінал вийшов на славу. Рівні суперники, гостра і безкомпромісна боротьба до останньої миті і перемога в додатковий час. Утім, «Атлетіко», котрий вперше в історії став переможцем Ліги Європи, мав таки переконливіший вигляд, ніж його опонент. А значить, здобув цілком заслужену перемогу.
Звичайно, трохи шкода «Фулгем», котрий видряпався на неймовірну для себе висоту. Здавалося, залишився один крок — і рятівні післяматчеві пенальті. А з ними надія. Але проти англійського клубу грав чарівник Форлан, котрий розбив усі сподівання лондонців.