Наступного року в липні планують здати в експлуатацію столичний НСК «Олімпійський», а у вересні — провести на львівському стадіоні перший матч.
Влада зробить усе, щоб підготовка і проведення Євро-2012 в нашій країні відбулися на належному рівні. Про це заявив Президент Віктор Янукович на засіданні Комітету з підготовки та проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи 2012 року з футболу.
«Безумовно, ми усунемо всі ті недоліки, які були і є в питанні підготовки України до проведення фінальної частини футбольного Євро-2012, і не дозволимо, щоб українські вболівальники втратили таку можливість — подивитися матчі Євро-2012. Ми все для цього зробимо», — зазначив глава держави.
Відтак уряд, як повідомив віце-прем’єр-міністр України з питань Євро-2012 Борис Колесніков, планує подолати відставання від графіка в реконструкції Національного спортивного комплексу «Олімпійський» у Києві до 1 лютого 2011 року, а будівництва стадіону у Львові — до 1 березня 2011 року. «У вересні 2011 року планується зіграти на львівському стадіоні перший матч», — сказав Б. Колесніков.
За його словами, на сьогодні є всі підстави стверджувати: чемпіонат пройде в Україні успішно, а всю необхідну підготовчу роботу буде виконано у необхідні терміни.
Водночас глава держави, як повідомляє його прес-служба, запропонував створити фонд підтримки національної футбольної збірної України на період її підготовки та безпосередньої участі в іграх фінальної частини Євро-2012. Він заявив, що готовий як фізична особа підтримати нашу збірну, і закликав до таких кроків присутніх чиновників. «Я вважаю, що кожен громадянин України також може взяти участь у фонді», — зазначив В. Янукович і додав, що наша збірна має бути підготовлена до чемпіонату так, як про це мріють уболівальники.