Міська влада Алушти демонтувала 10 кіосків, які незаконно торгували сувенірною продукцією на набережній у районі Професорського куточка. Завдяки цьому для відпочивальників звільнили більше 40 кв. метрів пляжної території. 

У планах місцевих органів — розчищення міської набережної. Як сказав міський голова Володимир Щербина, завдання міської ради — розібратися з ятками, що ними забито простір біля моря. «Все має бути зроблено цивілізовано й законно. Йдеться не про принцип, а про елементарний порядок», — заявив чиновник.
Нагадаємо, що поряд з об’єктами стихійної торгівлі в місті існує чимало незаконних капітальних самобудів, знесення яких неможливе без рішення суду. Приміром, на одній з вулиць Алушти — капітальний чотириповерховий будинок, зведений, за словами міського голови, без дозвільних документів і на порушення архітектурних норм. У будинку навіть здаються номери для відпочивальників, хоча податки до державної казни не надходять. Місцева влада фактично безсила в даній ситуації, зізнався Щербина. Вирішення проблеми — у прийнятті закону, який дозволяв би місцевим органам зносити незаконні будівлі без рішення суду.