Ветерани війни, які працювали в санаторно-курортному реабілітаційному центрі «Слов’янський курорт», оточені турботою. Як розповів голова ради ветеранів курорту Віктор Підгайний, в оздоровниці двічі на рік — до Дня Перемоги та до Дня визволення Донбасу — збирається великий мітинг за участю колишніх воїнів, працівників санаторіїв, учнів місцевих шкіл. Адміністрація курорту щороку виділяє ветеранам війни матеріальну допомогу — додатково до державних виплат.
«Нині в нашій організації 21 учасник бойових дій, а також інші ветерани та «афганці», — розповів Віктор Підгайний. — Не було такого випадку, щоб наш генеральний директор Віктор Яковленко відмовив у проханні колишньому воїну. До ветеранів він ставиться з великою душею. Наші люди проходять лікування, приймають необхідні процедури, можуть отримати консультацію лікаря. Частина ветеранів приходять до санаторію по безкоштовне харчування. Приїздять за путівками учасники війни з Росії, Білорусі — ми також підтримуємо їх.
Одним із подарунків ветеранам до 65-річчя Перемоги стала передплата на газету «Голос України», яку здійснило керівництво оздоровниці. «Багато хто із членів нашої організації вже фізично не може читати, але постійно звертається з побутових, соціальних та юридичних питань, — розповів голова ради ветеранів. — Тепер нам із газетою в руках буде легше роз’яснювати закони. Адже «Голос України» публікує всі законодавчі акти. Старшому поколінню потрібна інформація про такі зміни».
Ірина ОЛЬШАНСЬКА.
На знімку: під час зустрічі ветеранів на Слов’янському курорті.
Фото авторів.