Відразу після закінчення футбольного сезону на столичному стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського розпочалася заміна газону. Зараз процес перебуває на першій стадії — «зрізається» старе покриття.
Про це розповів заступник директора арени Анатолій Колоша, повідомляє офіційний сайт клубу. «За графіком, за три дні газон знімуть. Якщо в наші плани не втрутиться погода. Потім, відповідно до плану, проведемо нівеляцію газону, тобто його перевірку на наявність просадкових ділянок. Усі нерівності ліквідують. Далі черга за культивацією поверхні, укочуванням, вирівнюванням. І, насамкінець, постелимо новий газон», — повідомив заступник директора.
«А от викидати старе трав’яне покриття ніхто не збирається, воно піде на ландшафти і облагороджування територій. Газон скрутять у рулони (2 метри на 50 сантиметрів), а потім вивезуть. Оскільки площа нашого поля — близько гектара, не складно підрахувати, що таких «рулонів» буде приблизно 10 тисяч, а їхня загальна вага — 200 тонн. Нове покриття, яке нам завезуть також у рулонах, матиме інші розміри: ширина — 60 сантиметрів, а довжина до 30 метрів», — додав пан Колоша.