Футбол. Той день був особливим для жителів Мюнхена та всіх шанувальників «Баварії». Тисячі людей вийшли на вулиці, щоб відсвяткувати черговий чемпіонський титул найпопулярнішого і найтитулованого німецького клубу. Уперше в такій церемонії брав участь і півоборонець німецької команди та збірної України Анатолій Тимощук (на знімку). Він і відповів на запитання представників ЗМІ.

— Яке враження на вас справило чемпіонське святкування?
— Звичайно, було дуже приємно, що стільки вболівальників прийшло привітати нас. Уже на виїзді з бази я побачив величезну кількість людей і протягом усього шляху до центру Мюнхена нас зустрічали, поздоровляли, вітали, либонь, тисячі шанувальників клубу. Ну, а коли ми вийшли на балкон міської ратуші й побачили просто море народу, котре заповнило знамениту Марієнплатц, усе це, звичайно, було дуже здорово й викликало масу позитивних емоцій. Так, напевно, і повинні зустрічати чемпіонів. Я дуже радий, що нам удалося виконати одне з головних завдань — стати чемпіонами. Сподіваюся, що ми ще відсвяткуємо тут після повернення з Мадрида.
— Ви вже звикли до чемпіонських титулів, бо здобували їх в Україні і Росії...
— У Донецьку і Петербурзі заходи святкування були в чомусь схожі. Хіба що там улаштовують шоу з концертами. А в Німеччині більше уваги приділяють проїздові містом у відкритих автомобілях і спілкуванню з уболівальниками. А емоційно, звичайно, все схоже, фани скрізь раді чемпіонству свого клубу однаково. Я дуже радий, що став чемпіоном і в Німеччині.
— Попереду у вас ще два фінали — Кубку Німеччини і Ліги чемпіонів...
— Так, зараз важливо не розслаблятися, адже за чемпіонською ейфорією можна й забути про футбол. Але мета «Баварії» — виграти всі три трофеї. Отже, потрібно сконцентруватися на двох дуже важливих зустрічах, котрі залишилися.
— Чи не видається на тлі вирішального поєдинку Ліги чемпіонів фінал німецького кубку менш значимим?
— Скоріш навпаки, зараз на порядку денному фінал у Берліні (15 травня проти бременського «Вердера»). От виграємо його та й готуватимемося до мадридського.
— У вашій колекції чимало нагород. Але не вистачає виграшу Ліги чемпіонів...
— Це буде дуже важливий матч для нашого клубу, сподіваюся, і мені пощастить взяти участь у фіналі проти міланського «Інтера».
Нагадаємо, що цей матч відбудеться 22 травня в Мадриді, на стадіоні «Сантьяго Бернабеу».
Зіновій ГОРОДЕЦЬКИЙ  (з Берліна, спеціально для «Голосу України»).
Фото з архіву «Голосу України».