Хакера, який «зламав» веб-сайт Могилів-Подільської міськради, затримали оперативники Вінницького обласного управління Служби безпеки України. «Талановитий» студент одного з Вінницьких вишів не тільки змінив логін і пароль, внаслідок чого доступ до матеріалів отримували користувачі, які не мають на це права. Він ще й вніс власні корективи у низку документів, представлених на Інтернет-сторінці. 

Врешті-решт, замінив портрет міського голови на головній сторінці сайта — замість нього виставив зображення Адольфа Гітлера.

Кримінальну справу порушено за фактом несанкціонованого втручання в роботу комп’ютерних мереж, що призвело до блокування інформації. Про це повідомили у прес-групі обласного управління СБУ. Покарання за такі дії передбачено у вигляді штрафу від 600 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до п’яти років чи позбавлення волі на строк до трьох років.

Міський голова Могилева-Подільського Михайло Саволюк каже, що це вже другий випадок незаконного проникнення до інформації міськради, розміщеної на сайті. Три місяці тому невідомий знищив усі документи, що зберігалися в електронному варіанті.