Футбол. У Києві на стадіоні Дарницького вагоноремонтного заводу (ДВРЗ) відбувся восьмий традиційний матч між ветеранськими командами «Дарниця» і «Динамо».

 

Як розповів кореспондентові «Голосу України» лідер господарів Олександр Покрещук, поєдинок традиційно присв’ятили пам’яті майстра спорту Володимира Єрохіна. То був славний футболіст київського «Динамо» на прізвисько «залізний солдат». За столичний клуб виступав у період з 1953 по 1961 рік, чемпіон СРСР, учасник чемпіонату світу 1958 року. Певний час Володимир Микитович працював тренером ФК «Локомотив-ДВРЗ».

На ДВРЗ добре підготувалися до цієї події. Тут варто відзначити директора споруди Миколу Рибку. Звичайно, велику організаційну роботу провела місцева влада на чолі із першим заступником Дніпровської в місті Києві райдержадміністрації Сергієм Бондаренком.

Варто було подивитися на трибуни, і, як то кажуть, серце співало, бо там зібралися сотні вболівальників. І найзнаковіше те, що серед них було багато дітлашні, котра тренується в місцевому клубі «Десна». До речі, заслужений майстер спорту, капітан динамівців, учасник ветеранської зустрічі Володимир Трошкін вручив юним футболістам кілька десятків м’ячів.

Тепер про учасників. У складі «Динамо», яке очолює заслужений майстер спорту Андрій Біба, окрім Трошкіна, було чимало зірок. І тих, хто давно вже повісив бутси на цвях, і недавніх учасників чемпіонату в українській Прем’єр-лізі: Валерій Самохін, Віктор Насташевський, Віктор Мороз, Юрій Мороз, Олег Саленко, Віталій Косовський, Юрій Дмитрулін, Андрій Анненков, Олександр Хацкевич, Валерій Черников, Олександр Радченко.

І серед господарів був колишній динамівець і гравець національної збірної Юрій Грицина. Щоправда, заслужених майстрів спорту серед дарничан не було. А от заслужений юрист України значився. Це — професор, доктор юридичних наук, ректор Українського державного університету фінансів і міжнародної торгівлі Олександр Покрещук. Він ще й заступник голови КДК ФФУ.

Решта — також у футболі не новачки. П’ятеро з них виступають за ФК «Інтеркас» — чемпіона столиці серед ветеранів. А два м’ячі у ворота «Динамо» забив найкращий футболіст першостьі Києва серед ветеранів (35 років і старші) Сергій Швець. Ще раз Валерія Самохіна потурбував Олександр Покрещук.

У гостей «дубль» на рахунку Віктора Насташевського — «стріляючої бутси» динамівських ветеранів. Пан Віктор — світовий і двічі олімпійський чемпіон серед ветеранів. На чемпіонаті світу в Канаді став найкращим бомбардиром. Ще два м’ячі на рахунку Анненкова і Косовського. А в підсумку перемога «Динамо» — 4:3.

На найвищому рівні зустріч провів авторитетний рефері Геннадій Коваленко.

Та річ не в рахунку, а в атмосфері справжнього футбольного свята, котра панувала на ДВРЗ. І немає сумніву, що ці колективи зберуться на згаданій арені і наступного року. Щоб дарувати радість людям і подавати дуже позитивний приклад футбольній юні.

На знімках: Геннадій Коваленко (ліворуч) і ветерани-динамівці; двома мячами відзначився  Віктор Насташевський (крайній праворуч).

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.