До парламентських слухань щодо реформування законодавства України про місцеві вибори, які заплановано на 
12 травня, активно готується Львівське відділення Асоціації міст України. І навіть планує відправити до Києва своїх представників.
Збір думок та напрацювання пропозиції відбувалося тривалий час. Зокрема, регіональне відділення Асоціації міст провело «круглий стіл» і виробило спільну позицію стосовно необхідних змін виборчого законодавства. Практично одноголосно пропонується проведення виборів депутатів місцевих рад, сіл, селищ та міст за мажоритарною виборчою системою; одночасне проведення виборів депутатів місцевих рад та міських, селищних, сільських голів із встановленням однакового терміну їх повноважень; запобігання проведенню парламентських/президентських виборів разом із місцевими в одні строки. Крім того, запропоновано посилити відповідальність депутатів місцевих рад шляхом обов’язкового звітування та через механізм відкликання їх виборцями.
За словами виконавчого директора організації Юрія Барана, Асоціація міст відстоює позицію повернення до мажоритарної системи на місцевих виборах. Передусім під час виборів сільських, селищних та міських депутатів. Адже пропорційна система не виправдала себе, особливо в містах, де менш як 100 тисяч населення, де обранці втратили зв’язок з виборцями і не відстоюють інтереси громади. Практично всі учасники «круглого столу» погодилися, що зміни до закону необхідні. І якщо вже не буде повернення до «мажоритарки», то Україні необхідна змішана система виборів або вибори за відкритими списками.