Фахівці запевняють — найкращий в Україні. Він діє в Тернополі на базі вищого професійного училища технологій і дизайну. Відкриття його перетворилося на справжнє свято, на яке приїхали генеральний керуючий групою «Кнауф» в СНД Герд Лєнга, генеральний директор товариства «Кнауф»-Гіпс-Київ» Олександр Гавриш, генеральний директор товариства «Скала» Ігор Балафін, директор департаменту професійної освіти Міносвіти України Тимофій Десятов та багато інших поважних гостей, а також керівники професійних училищ із багатьох областей України.

— Німеччина в Тернопільській області — інвестор номер один, — сказав перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Фліссак. — Відома у світі німецька компанія «Кнауф» думає не лише про виробництво, а й про кваліфіковану робочу силу, дефіцит якої гостро відчуваємо сьогодні. Отже, вона бачить перспективу подальшої роботи в Україні.

За словами Олександра Гавриша, у зв’язку із кризою довелося зупинити розширення підприємств «Кнауф» в Україні, але жодного соціального та освітнього проекту не згорнули. Тернопільський центр — найкращий із тих, які має компанія в нашій країні.

Вручаючи сертифікат на діяльність центру директору училища Галині Чайці, Герд Лєнга зазначив, що це вияв великої довіри «Кнауф». Компанія зацікавлена не лише у виробництві і продажу будівельних матеріалів, а й у підготовці робітників, які вміли б грамотно працювати з ними. За його словами, підручники, розроблені працівниками «Кнауф» і науковцями, вважаються у світі зразковими.

Перші в робочих зонах попрацювали міський голова Тернополя Роман Заставний і гості. Роман Заставний навіть пожартував, що в разі переобрання без роботи не залишаться. Майстри виробничого навчання підтвердили, що працювати з матеріалами «Кнауф» зовсім нескладно, якщо добре освоїти технології. В оснащення центру ТОВ «Скала», що ось уже чотири роки працює у Борщівському районі, вклало більш як мільйон гривень. Це обладнання, техніка, матеріали, комп’ютери, підручники, методична література, новенька форма. Але річ не лише у фінансах. Це передусім сплав наполегливої зацікавленої співпраці генерального директора «Скали» Ігоря Балафіна, його заступника Володимира Федорчука і колективу училища на чолі з Галиною Чайкою. Галина Іванівна каже, що педагоги напрацювали чимало цікавих проектів, але через відсутність фінансів не могли їх втілити. Підтримка бізнесу буквально окрилила їх, усе зроблено з любов’ю, продумано до найменших дрібниць, навіть душові кабіни в робочих зонах є. Чудовий дизайн приміщень: позначився профіль училища. Нині професію монтажника гіпсокартонних конструкцій освоюють у центрі 90 учнів. Наступного року набір планують збільшити. До речі, на Тернопільщині це вже другий навчально-практичний будівельний центр «Кнауф». Перший за підтримки «Скали» було відкрито на базі професійного училища у Борщові восени. Німецька компанія подає приклад усьому бізнесу, як треба дбати про кадри, отже, про майбутнє.

Тернопільська область.