Херсонська міськрада разом із Представництвом Євросоюзу в Україні зайнялася організацією Днів Європи, які в місті відзначатимуть 22 травня.
Як повідомляє прес-центр міськвиконкому, центральні події свята відбудуться в Європейському містечку. В різних акціях візьмуть участь представники країн—членів ЕС, країн—кандидатів на вступ, чиновники Представництва Європейського Союзу в Україні. Серед іншого заплановані імпровізовані школи європейських мов та публічні дебати з економічних і політичних питань за участі дипломатів і експертів. У рамках святкування Днів Європи відбудеться відкриття «Інформаційного центру Європейського Союзу» на базі Херсонського державного університету.
Крім традиційних заходів, у Дні Європи організатори планують відкрити творчі майстерні, запросити городян узяти участь у футбольних турнірах, повчитися європейських танців, а також подивитися фільми в рамках Фестивалю європейського кіно в Україні. Також планується великий концерт за участі груп Gorchіtza Lіve Project (Україна) і Kosheen (Велика Британія).