У Чернігові відбувся «круглий стіл» на тему: «Реформування законодавства України про місцеві вибори в інтересах територіальних громад».
Голова обласної ради Наталія Романова у своєму виступі охарактеризувала основні недоліки чинного виборчого законодавства та той доробок, який уже напрацьовано недавно створеною Всеукраїнською асоціацією сільських і селищних голів та Українською асоціацією місцевих і регіональних влад. Особисто вона внесла пропозицію, щоб до виборчого закону було внесено зміни, які передбачатимуть чітко визначену квоту в депутатському корпусі для жінок.
Голова Ріпкинської райради Юрій Лемешко — поборник мажоритарної системи.
— На сьогодні в нашому районі немає жодного депутата облради, — пояснив він свою позицію. — Тобто наші місцеві інтереси в Чернігові нікому захищати.
Така сама ситуація у Городнянському, Коропському та інших районах склалася із представництвом сіл у райрадах. 
Тому майже всі були єдині в тому, що виборчі списки мають формуватися за територіальним принципом: кожен район повинен мати своїх представників в обласній раді, а кожне село й селище — в районній раді. Бо ж виходить так, що, приміром, основна маса партійців у обласній раді — жителі Чернігова.
 
Чернігів.