Так, 17-кілограмовий кавун, вирощений місцевим фермерським господарством «Фаворит», став переможцем традиційного конкурсу на найваговитішу ягоду фестивалю «Український кавун — солодке диво» (на знімку), який одинадцять років поспіль проводиться у місті Гола Пристань на Херсонщині. Численні глядачі, котрі зібралися на шоу з усього півдня країни, були дещо розчаровані: три роки тому Гран-прі фестивалю отримав вирощений без хімії кавунище вагою у 43 кілограми! А 2014-го обіцяли представити 100-кілограмового велетня. Та не склалося: через посуху та екстремальну спеку в середині літа баштанні на полі не набирали вагу, а просто запікалися, тож і врожай довелося збирати раніше, і термін проведення заходу зсувати на два тижні.
Проте на фестивалі було на що подивитися: яскраві стенди ломилися від десятків різних видів кавунів та динь, величезних грон винограду та солодкого меду з навколишніх пасік. Усю цю смакоту можна було купити задешево, а спробувати — й просто задурно...
Херсонська область.

Фото автора.