На Полтавщині співробітники Служби безпеки України та прокуратури знешкодили групу потенційних терористів. Останні, за даними згаданої спецслужби, готували терористичні та диверсійні акти в обласному центрі. У такий спосіб п’ятеро місцевих мешканців віком від 39 до 55 років хотіли залякати мирне населення краю та дестабілізувати ситуацію в регіоні. Двох зловмисників співробітники СБУ затримали у міжнародному аеропорту «Бориспіль» саме в той момент, коли вони сідали в літак, щоб вилетіти до Москви.
Звідти ці члени групи планували прибути у табір з підготовки диверсантів, який діє у Ростові-на-Дону. Одержавши там відповідні навички, вони повинні були за вказівками представників російських спецслужб підготувати і здійснити кілька терактів у Полтаві. Згідно з вилученою згодом картою обласного центру, на якій були позначені об’єкти їхньої підвищеної «уваги», йшлося про наміри підірвати міст-шляхопровід поблизу залізничного вокзалу й адмінбудівлю. Того ж дня у Полтаві затримали ще трьох членів цієї злочинної групи.
Під час обшуків помешкань зловмисників правоохоронці вилучили також вогнепальну зброю, в тому числі автомат Калашникова, та саморобний вибуховий пристрій, начинений цвяхами і саморізами. При цьому співробітники СБУ встановили, що потенційні терористи, серед яких — двоє колишніх військових і один раніше засуджений, за підробленими документами зареєстрували «благодійну» громадську організацію. Під її прикриттям вони збирали кошти нібито на потреби учасників АТО, а насправді використовували їх «для фінансування протиправної діяльності».
Всіх зловмисників уже взято під варту. Кожному з учасників цього кримінального квінтету світить від 8 до 15 років позбавлення волі.
Полтавська область.