— Вона всю війну пройшла медсестрою на передовій, вижила після поранення, там кулі не взяли, а тут ці іномарки літають швидше за кулі... — не стримує сліз під час розповіді про 89-річну вінничанку Броніславу Русецьку її сусід Григорій Петренко.
У той день жінка зібралася на службу до костелу. Незважаючи на поважний вік, бабуся до минулого року під час ходьби навіть палицею не користувалася. У зв'язку з наближенням Дня Перемога, одягла святкове вбрання. «Попросила допомогти їй начепити усі фронтові нагороди, — продовжує розповідь Григорій Петренко. — Ми це зробили разом зі ще однією сусідкою Оленою Богатчук».
У такому вбранні потерпілу доставили в реанімацію. Але врятувати життя старенькій лікарям не вдалося. Перед тим на перехресті вулиць Некрасова і Фрунзе у Вінниці її збила іномарка «Крайслер». Очевидці кажуть, що старенька переходила вулицю у встановленому місці. А слід від гальмівного шляху, за їхніми словами, тягнувся приблизно двадцять метрів від «зебри». Потерпілу від удару підкинуло в повітря, а потім вона ударилася головою об асфальт.
Водій іномарки, 34-річний житель обласного центру, і пасажир пояснили працівникам ДАІ, що бабуся потрапила під колеса після того, як вийшла з трамваю і подалася на проїжджу частину вулиці поза пішохідним переходом. Таку само версію підтвердили в обласному ДАІ Вінниччини. Уточнили, що водій був тверезий.
Броніслава Русецька проживала одна. Чоловік помер давно. З родичів залишився племінник, він мешкає в сусідній області. Йому вже повідомили про смерть бабусі.
Вінницька область.