Уже близько сотні таблиць з назвами вулиць українською мовою та з латинською транслітерацією встановлено до Дня міста в центральній частині Львова. Ще сотню планують встановити днями. Встановлення табличок є частиною проекту TACІS «Створення туристично-інформаційної інфраструктури в місті Львові», що реалізується за підтримки Європейської Комісії в Україні в рамках Програми Добросусідства Польща—Білорусь—Україна. Загальна вартість проекту становить 758 917,60 євро.
Правила транслітерації розроблені на кафедрі перекладознавства і контрастивної лінгвістики Національного університету імені Івана Франка. Цікаво, що й шрифт розроблений спеціально для використання у системі туристичного ознакування Львова, базується він на шрифтах кінця XІX — початку XX століття. Завдяки такому дизайну таблички органічно вписуються в архітектурне середовище Львова. До того ж вони є читабельними і для людей з вадами зору. А ще — стійкими до погодних умов та зручними в обслуговуванні. Тож для написів замовили спеціальні металеві таблички, покриті склоемаллю, які використвує більшість міст Європи. Термін їх експлуатації — 50 років. Для Львова такі таблиці виконав Чернівецький завод емалевих виробів.
Також в рамках проекту TACІS протягом цього року мають бути встановлені вказівники для туристичних об’єктів, інформаційні пілони з картами міста, схеми руху громадського транспорту, а також ознакування на автошляхах для автотуристів та інформаційні порти на в’їзді в місто.